
Wafels met madeliefjes: het recept van Castel camping Les Bois du Bardelet
Ontdek het recept voor wafels met madeliefjes van Castel camping Les Bois du Bardelet ! Dit recept is veel meer dan alleen een culinaire traktatie; het is een uitnodiging om de natuur te vieren en te genieten van gezellige momenten met familie of vrienden.
Laat u leiden door de eenvoudige stappen van dit recept, waarin elk ingrediënt een essentiële rol speelt om een harmonie van smaken te creëren. Van zorgvuldig gewassen madeliefjesblaadjes tot smeltende blokjes geitenkaas, elk ingrediënt geeft een unieke toets aan deze originele wafels. Of u ze nu naturel proeft of met knapperige groenten en kleurrijke bloemblaadjes, deze wafels zullen uw smaakpapillen prikkelen en uw gasten versteld doen staan.
Ingrediënten
• 200 ml melk
• 1 kom madeliefjesblaadjes
• 200 g bloem
• 2 eieren
• 50 g gesmolten boter
• 1 zakje bakpoeder
• Zout
• 1 halve rol geitenkaas
• 2 handjes madeliefjesbloemen
• Olie voor het wafelijzer
Bereiding
Was de madeliefjesblaadjes goed.
Smelt de boter.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Mix de melk en de madeliefjesblaadjes met een blender (of staafmixer).
Meng in een kom de bloem met de eieren en de melk met de madeliefjesblaadjes. Voeg de gesmolten boter, het zout en het zakje bakpoeder toe.
Voeg de in blokjes gesneden geitenkaas en de madeliefjesbloemen toe (bewaar er een paar voor de garnering).
Verwarm het wafelijzer. Als het op temperatuur is, bestrijk je de wanden met een kwastje met olie en verdeel je 2 flinke lepels beslag over elke kant van het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en laat de wafels ongeveer 2 tot 4 minuten bakken, afhankelijk van het vermogen van het apparaat.
De wafels kunnen in kleine hapjes worden gesneden en versierd met geraspte wortelen, kerstomaatjes, klaproosblaadjes...
Het is mogelijk om een zoet recept te maken zonder geitenkaas, maar met de madeliefjes.

Wafels met munt en chocoladeschilfers
Je kunt ook een variatie maken met muntblaadjes in plaats van madeliefjes. Giet het beslag in het wafelijzer en voeg er spaarzaam chocoladeschilfers (in plaats van geitenkaas) aan toe en sluit het wafelijzer.
Eet smakelijk!



