
De kastanjecake van Domaine de Sévenier, een 100% Ardèche-lekkernij
De kastanje, symbool van de Ardèche
Het is onmogelijk om over de Ardèche te praten zonder de kastanje te noemen, de symbolische vrucht van de Cevennen in de Ardèche. Hier is hij in alle vormen verkrijgbaar: als meel, crème, jam... en zelfs als ambachtelijk bier! De kastanje uit de Ardèche, met het AOP-label, belichaamt een eeuwenoude knowhow die van generatie op generatie is doorgegeven.
Het recept voor fondant met kastanje
Een dessert dat even snel te bereiden als onweerstaanbaar is, perfect om een maaltijd af te sluiten in La Table de Seibel, het restaurant van Domaine de Sévenier, of om thuis te maken om nog even na te genieten van de smaken van de vakantie.

Ingrediënten :
- 100 g boter
- 100 g chocolade (puur, melk of praliné, naar smaak)
- 500 g kastanjeconfituur
- 3 eieren
Bereiding :
Smelt de boter en de chocolade. Voeg de kastanjepasta toe en meng goed. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en giet het mengsel in een beboterde bakvorm. Bak 25 tot 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen voor het serveren. Nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs of een lepel lokale crème fraîche.



