Les Castels, een verzameling van onafhankelijke campings in Frankrijk sinds 1959
Mijn favorieten

De kastanjecake van Domaine de Sévenier, een 100% Ardèche-lekkernij

Bij Domaine de Sévenier is gastronomie zowel een zaak van het hart als van het terroir. En wanneer de eigenares het familierecept van haar moeder voor kastanjefondant deelt, weten we dat we hier een typisch Ardèche-delicatesse in handen hebben. Dit eenvoudige, royale en zoete recept ruikt naar gezelligheid en jeugdherinneringen.

De kastanje, symbool van de Ardèche

Het is onmogelijk om over de Ardèche te praten zonder de kastanje te noemen, de symbolische vrucht van de Cevennen in de Ardèche. Hier is hij in alle vormen verkrijgbaar: als meel, crème, jam... en zelfs als ambachtelijk bier! De kastanje uit de Ardèche, met het AOP-label, belichaamt een eeuwenoude knowhow die van generatie op generatie is doorgegeven.

Het recept voor fondant met kastanje

Een dessert dat even snel te bereiden als onweerstaanbaar is, perfect om een maaltijd af te sluiten in La Table de Seibel, het restaurant van Domaine de Sévenier, of om thuis te maken om nog even na te genieten van de smaken van de vakantie.

kastanjecake van Domaine de Sévenier

Ingrediënten :

  • 100 g boter
  • 100 g chocolade (puur, melk of praliné, naar smaak)
  • 500 g kastanjeconfituur
  • 3 eieren

Bereiding :

Smelt de boter en de chocolade. Voeg de kastanjepasta toe en meng goed. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en giet het mengsel in een beboterde bakvorm. Bak 25 tot 30 minuten op 180 °C. Laat afkoelen voor het serveren. Nog lekkerder met een bolletje vanille-ijs of een lepel lokale crème fraîche.

kastanjecake van Domaine de Sévenier

Meer dan 60 jaar ervaring
4,4/5 klanttevredenheid
100% veilig betalen
Geen reserveringskosten
Beste prijsgarantie